Vappurinkelit

Vappu lähestyy. Ihanat, keväisen värikkäät munkit ja donitsit notkuvat pöydissä. Vai notkuvatko?
Munkkien ja donitsien paistaminen voi tuntua työläältä. Ei hätää! Valmiit rinkelit sopivat mainiosti omien vappudonitsien valmistukseen. Kuorruttaminen on helppoa ja lapsille voi antaa koristelutyön. Ripottele pinnalle kakunkoristeita tai rouhittuja makeisia.

Ainekset
Keski Vaniljarinkeleitä

Kaakaokuorrute:
¾ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3 dl tomusokeria
vettä tilkka kerrallaan
kakunkoristerakeita

Sekoita sokeroimaton kaakaojauhe ja tomusokeri keskenään ja lisää vettä pieni tilkka kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes saat levittyvän, mutta sakean tahnan. Valuta Keski Vaniljarinkelille ja anna valua reunoja myöten. Koristele kakunkoristerakeilla.

Lakritsikuorrute:
4 dl tomusokeria
nestemäistä lakritsiaromia varovasti annostellen
vettä tilkka kerrallaan
mustaa tai violettia
elintarvikeväriä varovasti annostellen

Sekoita tomusokerin joukkoon nestemäistä lakritsiaromia varovasti annostellen. Lisää vettä pieni tilkka kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes saat levittyvän, mutta sakean tahnan. Valuta Keski Vaniljarinkelille ja anna valua reunoja myöten. Koristele kakunkoristerakeilla.

Mansikkakuorrute:
4 dl mansikanmakuista tomusokeria
vettä tilkka kerrallaan
kakunkoristerakeita

Sekoita mansikanmakuisen tomusokerin joukkoon vettä tilkka kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes saat levittyvän, mutta sakean tahnan. Valuta Keski Vaniljarinkelille ja anna valua reunoja myöten. Koristele kakunkoristerakeilla.